Vinter


 

  Visst är vintern en härlig årstid, speciellt för barnen. Det är mycket roligt man kan göra ute i snön tillsammans. Men för en trädgårdsälskare så blir det mest att drömma och längta sig bort till varmare tider. Men så finns ju också frökatalogerna och de nya trädgårdstidningarna som dimper ner i brevlådan emellanåt. Trädgårdsböckerna därhemma används flitigt och jag surfar en del på nätet efter information. Men jag gillar känslan av att krypa upp i soffan och låta tankarna vandra, då är en bok bästa sällskapet.

Hittade en massa gamla fröer i en låda i arbetsrummet. Sådant som borde ha använts men ännu inte kommit i jorden. Bl.a. hittade jag

 *Luktärt ;Royal White
*Fingerborgsblomma; blandade färger
*Rudbeckia; Marmalade (Tack Yvonne!)
* Zinnia; Envy Double (Tack igen!)
* Dill; Como
* Morot; Nantaise
* Solrosfrön (urgamla-blir väl fågelmat annars..?)
* Lavendel (nån konstig fransk påse....)

Så nu har jag något att fundera på. Vad skall jag göra med alla dessa fröer? Vart skall de sås och kommer jag att lyckas? Men jag är ju nu mest sugen på en massa andra fröer som jag har sett i frökatalogen. Man är aldrig nöjd med det man har utan man vill alltid ha något annat... i alla fall när det gäller fröer.

Tänker i år satsa på säkra kort gällande fröer. Skall väl som vanligt så ruccola i mina balkonglådor jag har på utsidan av altangolvet. Och persilja såklart. Kanske dillen får plats där också? Måste så vallmo igen, det gick ju lysande förra året. Vågar kanske prova någon ny sort. Vad ska sonen och jag så tillsammans då? Basilika? Ärtor? Ringblommor kanske? Men det är så fult med orange- vill ha rosa istället...(Ja, jag är ledsen men jag tycker att orangea blommor är fula. Speciellt tagetes. Jag hatar tagetes!) Ändå gick jag och köpte brandgula Kokardblomster hos Planthandlaren.  Suck. Men de får väl sniglarna käka upp då... Men nu är dagarna redan längre och ljusare. Snart kommer jag plocka fram sålådorna - och då lovar jag att skriva mer om det!