Trädgårdsprojekt  1

 

 
  När jag får en idé i mitt huvud så är det oftast något som gör att jag blir helt besatt. Jag förkastar olika idéer, tänker ut vilka material som kan användas, hur man bör gå till väga och vad det kommer att kosta. Jag brukar prata igenom saken med min man, speciellt med tanke på att det är vi som tillsammans ska handla, bära, gräva, bygga och kanske snickra. Det är ju hans tomt också... Men om han hade fått bestämma tror jag nog att det hade blivit fotbollsplan av allting. Eller åtminstone färre rabatter och mer öppna gräsytor. 

Mitt första trädgårdsprojekt för våren 2006 kommer att bli byggnaden/skapandet av ett litet lusthus. Men inget stort och avancerat utan ett enkelt, utan fönster och dörrar eller glas. Och bara med ett enkelt tygtak. Inspiration har jag fått från diverse olika ställen bl.a trädgårdsgästen nr 3 hos www.camillasgarden.se .

Tanken är att ett fult oanvändbart hörn av tomten skall komma till användning igen. Se på översta bilden till höger. Trist va? Där vill jag kunna dra mig undan och bara sitta och läsa... (hur lätt nu det kommer att bli med barn och hundar som HATAR när mamma läser tråkböcker). Men det är  verkligen inte lätt att försöka skapa just gröna rum i sin trädgård. Lättare sagt än gjort tycker jag! Jag hade tänkt att använda färsk pil först och fläta mig ett rum, men sen så läste jag i handboken att man helst inte skall plantera pil nära törstiga träd tex.  björk och då föll den idén. Platsen är full av stora uppvuxna björkar... Tänker inte hålla på och vattna två gånger om dan hela sommaren! Det räcker med alla krukor man kommer att ha...

Första gången jag fick en idé om att ha någon typ av öppet lusthus på tomten var i en lekpark i Italien. Ja, det var ju inte vilken lekpark som helst utan en jättevacker gammal park i hjärtat av Toscana (se nedan). Skall sätta igång med att skissa lite hemma. Får se vad jag kommer fram till. Men än så länge är allt bara på tankestadiet. Med andra ord det lättaste.... Nu känns det som om allt är möjligt! Vilken tur att vi har en granne som är en hejare på att smida och som jobbar som plåtslagare... Honom kanske man skulle ringa?

Hmmm... vi får väl se vad det här resulterar i. Jag återkommer senare och dokumenterar resultatet.