Min trädgård
 

 
 

Det är en rätt skön känsla att leva nära naturen och få tid för sig själv och sin trädgård. Jag känner att jag blir en mer harmonisk människa med skit under naglarna! Tankarna kan vandra fritt medan jag vattnar eller räfsar någonstans. Det känns kreativt att få bygga upp något beständigt som faktiskt fortsätter leva sitt eget liv. (Gäller dock inte allt jag planterat tyvärr...)

Min trädgård ligger i växtzon 3, är cirka 1300 kvm stor och jordmånen är relativt god med en blandad sand/lerjord. Vi flyttade in för nästan fem år sedan i huset och har mest satsat på att renovera det invändigt. Första året tog vi dock ner tio stora löv- och barrträd som omgav huset. Plötsligt fick vi in ljus! Vi snickrade också ett staket mot gatan så att vår Irländska terrier Rufus inte skulle springa ut och bli överkörd.
De första somrarna klippte vi gräset och ansade en buske här och där.  Båda var så där lagom intresserade av tomten. Sen hände något - jag vet inte vad, men jag tror att jag hade lyckats med något jag hade sått eller planterat. Plötsligt blev trädgården högintressant! Jag köpte böcker som jag plöjde igenom natt som dag. Jag började dagdrömma och fann mig själv ständigt svart under naglarna och med nya idéer jag ville förverkliga på tomten.

 

Vill du se min
vårträdgård?

Klicka här!

 

 

Vill du se min vinterträdgård?
Klicka här!!!

Eftersom jag just nu går en kurs i trädgårdsdesign hos www.tradgardsakademin.com
är jag helt såld på att planera om allt i min trädgård. Jag tänker högt, lågt, barr, blad, runda former, raka rabatter, färger, former - det snurrar av trädgårdstankar i huvudet!
Om ni går in på Helenas trädgård kan ni se hur trädgården ser ut i dag (på pappret). Vill ni sedan se hur jag skulle önska att den såg ut går ni in på Min önsketrädgård. (Länkarna är inte aktiverade ännu eftersom skisserna ej är färdiga än...)

Det finns såklart mycket mer att säga och nämna om min trädgård men det här får räcka för nu...