Inspiration

 lönnlöv kruka
Bilderna ovan är tagna av Yvonne Franzén. För mer info gå till www.form4element.se

 

             

                    

 

Det är konstigt det där. Vad man inspireras av. Alla är vi ju olika, men jag tror att de flesta människor som jag umgås med och delar intressen med blir inspirerade av samma saker. Därmed inte sagt att vi alla gillar samma växter, möbler eller stilar. För det gör vi inte. Gud vad tråkigt om vi hade gjort det. Men en sak vet jag! Alla mina vänner gillar Zetas trädgård. Vissa gillar växterna mer än krukorna och vissa gillar caféet bättre än pyntet i växthuset. Till och med min man säger att han gillar att vara där. Han säger att han gillar de olika gröna rummen. Sist lekte han och sonen kurragömma bland träden. Då kunde jag gå hur länge som helst, helt själv. En inte helt oangenäm känsla kan jag lova.

Boken "Zetas Trädgård" har funnits ett tag ute i handeln. Först tänkte jag köpa den, men sen så tyckte jag att den var lite dyr. Sen skulle jag önska mig den, först i julklapp och sen i födelsedagspresent men jag glömde bort den. Trodde väl att den bara skulle bli liggande. Kändes mer snygg och pretto än användbar på något vis. Men den låg och gnagde i bakhuvudet på mig, för jag gillar ju Zetas trädgård. Förra veckan så kom jag då till skott. Hittade den på nätet till ett bra pris. Strunt samma om den var inbunden eller ej. Och jag läser den verkligen från pärm till pärm! Victoria Skoglunds små texter är underbara. För jag håller med henne om så mycket.

Själv inspireras jag som så många andra  av reportage och bilder i tidningar och böcker. Favorit tidningen just nu är Drömhem & Trädgård samt Lantliv.  Gillar speciellt den danska inredningsstilen med en mix av gammalt, nytt och nött. Sen har jag en favoritbok som jag gärna återkommer till "Derek Jarman's Garden" med foton av Howard Sooley. Köp den om ni hittar den - ni blir inte besvikna! En annan favoritbok är "Drömmen om en trädgård - lilla Toscana" av Hans Mårtensson. Deras låga buxbomshäck är värd att döda för (mer eller mindre...)!

Men min allra största inspirationskälla står nog ändå mina vänner för.  Jag får världens kick av att se deras trädgårdar/uterum/blomarrangemang/betonggrejer mm. mm.
Då går jag hem med huvudet fullt av idéer och skaparlust! Tänker ofta på vilken tur jag har som har så otroligt kreativa vänner. Kreativitet smittar liksom...

Hoppas därför att ni kan hitta något bland bilderna  som får er att börja tänka och vilja skapa något nytt! Länkarna till höger kanske kan ge några nya idéer?

                                                              /  Helena  


      Zetas trädgård
     Capellagården
    Ölandsträdgård
         Fjärilsmuseet